Startpunt Geldzaken

Algemeen

Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.
De geldplannen helpen u stap voor stap op weg, om uw financiën in balans te brengen en te houden.

Geldplan Midden-Groningen Startpunt Geldzaken

Geldplan Midden-Groningen is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld over heeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt. Mooi meegenomen deze tips, niet laten liggen dus!
Persoonlijk Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'
Als u zich zorgen maakt over uw financiële situatie dan kan het persoonlijk plan 'Kom uit de geldzorgen' op Geldplan Midden-Groningen u hierbij helpen. U krijgt niet alleen een beter overzicht, u krijgt ook allerlei actiepunten aangereikt. Hierdoor komt er weer uitzicht op een toekomst zonder geldzorgen. Als u extra hulp nodig heeft, dan wordt u in het geldplan verwezen naar vrijwilligers op het gebied van thuisadministratie en naar medewerkers van de gemeente Zwolle.

Meer informatie vindt u op de website Startpunt Geldzaken.

Persoonlijk Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'

Als u zich zorgen maakt over uw financiële situatie dan kan het persoonlijk plan 'Kom uit de geldzorgen' op Geldplan Midden-Groningen kan u hierbij helpen. U krijgt niet alleen een beter overzicht, u krijgt ook allerlei actiepunten aangereikt. Hierdoor komt er weer uitzicht op een toekomst zonder geldzorgen. Als u extra hulp nodig heeft, dan wordt u in het geldplan verwezen naar vrijwilligers op het gebied van thuisadministratie en naar medewerkers van de gemeente Zwolle.

Persoonlijk geldplan 'Beter rondkomen'

Wilt u ook graag dat uw inkomsten en uitgaven beter in balans zijn met elkaar? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het persoonlijk plan 'Beter Rondkomen' op Geldplan Midden-Groningen, zodat u vaker geld overhoudt aan het einde van de maand.

Persoonlijk geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'

Als u juist geld over heeft maakt u het persoonlijk plan 'Sparen, Aflossen of Beleggen' op Geldplan Midden-Groningen. Hiermee ziet u wat voor u goede keuzes zijn als het om uw geld gaat. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een overzichtelijk verslag.

Voor iedereen

Voor de ingangsdatum van de uitkering is het heel belangrijk dat u zo snel mogelijk aanvraagt. De bijstand wordt in de regel niet eerder toegekend dan vanaf de datum van uw melding.