Hulp en activiteiten

Algemeen

Verschillende pactpartners organiseren activiteiten voor buurtbewoners, mensen in armoede of mensen die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld de thuisadministratie of het aanvragen van een fonds. Bekijk op deze pagina de verschillende organisaties en hoe ze u kunnen helpen.

Biblionet Groningen

Biblionet Groningen is de netwerkorganisatie van openbare bibliotheken in de provincie Groningen. Zij dagen alle Groningers, van 0 tot 100 jaar, uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, ge├»nspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. Kijk voor meer informatie op de website van Biblionet.

Caritas

Caritas is een samenwerking van christelijke organisaties binnen de gemeente Midden-Groningen. Kijk voor meer informatie op de website van Caritas.

ChristenUnie Midden-Groningen

De ChristenUnie is de christelijk sociale partij van Midden-Groningen. Zij zijn vanuit de bijbelse boodschap politiek actief om het beste te zoeken voor Midden-Groningen. Kijk voor meer informatie op de website van de ChristenUnie.

Computerbank Midden-Groningen

Mensen met een minimuminkomen of lager kunnen van de computerbank een computer in bruikleen krijgen. Als voorwaarde vragen zij dat u een periode vrijwilligerswerk doet. Kijk voor meer informatie op de website van Computerbank Midden-Groningen.

Cosis

Cosis ondersteunt burgers bij het participeren in de samenleving. Ze helpen mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Kijk voor meer informatie op de website van Cosis.

DAR Noordbroek & S.V.N.

Het doel van de DorpsAdviesRaad (DAR) is het verbeteren van de leefbaarheid in Noordbroek. Kijk voor meer informatie op de website van de DorpsAdviesRaad

Dorpsraad Muntendam

De DorpsRaadMuntendam (DRM) spant zich in voor een zo optimaal mogelijk woon- en leefklimaat voor de inwoners van Muntendam. Kijk op de website van DorpsRaadMuntendam voor meer informatie.

De Zonnebloem Midden-Groningen

Nationale Vereniging de Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie en verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op de website van de Zonnebloem.

Janneke Schilthuis

Janneke Schilthuis is op persoonlijke titel aangesloten bij het Armoedepact. Janneke deelt haar kennis en helpt mensen graag. Contact opnemen met Janneke kan via het e-mailadres info@jannekederade.nl

Kledingbank Maxima

Kledingbank Maxima is een modezaak zonder kassa voor inwoners van de gemeenten Haren en Midden-Groningen. Inwoners van de voormalige gemeente Menterwolde winkelen bij Maxima Veendam. Kijk voor meer informatie op de website van Kledingbank Maxima.

Leger des Heils

Het Leger des Heils helpt jaarlijks duizenden mensen met schuldhulppreventie en de KledingBoothiek, waar u goedkoop kleding kunt kopen. Ook organiseren zij verschillende activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van het Leger des Heils

MAC Midden-Groningen

Het Maatschappelijk Activiteiten Centrum (MAC Menterwolde) organiseert activiteiten op het gebied van welzijn, werk,  inkomen en zorg in de regio Menterwolde. Kijk voor meer informatie op de website van MAC Midden-Groningen.

Midden-Groningse Uitdaging

De Midden-Groningse Uitdaging verbindt ondernemers en maatschappelijke organisaties om zo de leefbaarheid in de regio te verbeteren. Zo hebben zij de Huisraadbank, waar mensen spullen voor in huis kunnen halen. Kijk voor meer informatie op de website van Midden-Groningse Uitdaging.

POSO

Het POSO (Stichting Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganiastie) behartigt de belangen, in de breedste zin van het woord, van alle ouderen in de gemeente Midden Groningen. Kijk voor meer informatie op de website van POSO.

Protestantse Gemeente te Hoogezand-Sappemeer

De kerk biedt hulp waar niemand anders helpt. In de kerk noemen we dit diaconaal werk of kortweg: 'diaconaat'. Kijk voor meer informatie op de website van de Protestantse Gemeente te Hoogezand-Sappemeer.

SP Midden-Groningen

De SP is een politieke partij die zich actief inzet voor de strijd tegen armoede. De SP heeft  een hulpdienst voor mensen die problemen hebben met hun baas of verhuurder, met de gemeente of de belastingen. Kijk voor meer informatie op de website van de SP.

Stichting Present

Stichting Present helpt mensen die onvoldoende gezondheid, geld en netwerk hebben met praktische klussen zoals schoonmaken en opruimen, verven en behangen, verhuizen, laminaat leggen, tuinieren, betegelen enz.

Daarnaast organiseert Present jaarlijks de Sinterklaasactie voor gezinnen die anders geen sinterklaas kunnen vieren. Meer informatie kunt u vinden op de website van Stichting present.

Stichting de Toverboom

Stichting de Toverboom zet zich in voor kinderen, jongeren, en jongvolwassenen met een grote afstand tot de maatschappij. Ze organiseren activiteiten waarbij de nadruk ligt op sociaal contact, plezier, maar ook vooral gewoon lekker meedoen. Kijk voor meer informatie op de website van de Toverboom

Sylvia Hoymann-Praat

Sylvia Hoymann-Praat is op persoonlijke titel aangesloten bij het Armoedepact. Sylvia heeft ervaring at betreft rondkomen met weinig inkomen en middelen.  Zij kan u helpen met tips, adviezen en praktische steun. Neem contact op met Sylvia via de mail sylviapraat@hotmail.com of telefoon: 06 - 56 05 22 67.

Speelgoedbank Amalia

Speelgoedbank Amalia, de speelgoedwinkel zonder kassa, helpt kinderen van gezinnen die onder de armoedegrens leven aan speelgoed. Kijk voor meer informatie op www.speelgoedbank-amalia.nl

Voedselbank Midden-Groningen

De Voedselbank in Hoogezand helpt mensen, die onder de armoedegrens leven aan voedsel en andere producten voor levensonderhoud. Kijk voor meer informatie op de website van de Voedselbank.

WISP Woldwijck

Het WISP is een informatiepunt voor iedereen die wil weten wat er te doen is in de wijk,  die vrijwilligerswerk of  een klusje zoekt, informatie of advies wil hebben of hulp nodig heeft. Kan WISP iets voor u betekenen? Neem dan contact op via het e-mailadres info@wispwoldwijck.nl