Werkbedrijf

Hoe kunt u gebruik maken van de diensten en service van de BWRI? In dit overzicht vindt u wat het werk-leerbedrijf allemaal voor u kan betekenen. Van schoonmaak, was en strijkvoorziening tot aan het verzorgen van groen. We doen het allemaal.

Schoonmaak

Waar gewerkt wordt ontstaat stof en vuil. Ons team van vakbekwame en gemotiveerde schoonmakers zorgt ervoor dat uw werkruimtes er schoon en representatief uitzien. Of het nu gaat om kantoorwerkplekken, productieruimtes, klaslokalen, bedrijfsrestaurants of andere locaties.

Wij zijn u graag van dienst en adviseren u over wat nodig is voor een schone werkomgeving. In samenspraak met u stellen we een schoonmaakprogramma op. We kunnen u alle vormen van schoonmaak en onderhoud leveren. Dagelijks of periodiek. Ons werkgebied is de provincie Groningen. Het schoonmaakwerk wordt overdag verricht.

Onze schoonmakers zijn goed opgeleid. Als u dat wenst, kan nadat het werk is gedaan onze kwaliteitsinspecteur controles en rapportages verrichten. Hij beschikt over het landelijk erkende VSR-diploma van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR).

Wij zijn pas tevreden als u het bent. Daarom onderhouden we regelmatig contact, om de vinger aan de pols te houden en na te gaan of onze dienstverlening naar wens is. Wij werken zoveel mogelijk met milieu verantwoordelijke methoden en we gebruiken chloorvrije middelen.

schoonmaak

Was- en Strijkservice

BWRI zorgt ervoor dat alles altijd tot in de puntjes geregeld is, zonder dat de klant ernaar hoeft om te kijken. Hiervoor hebben wij ons full-service wasserijconcept ontwikkeld. Voor een vaste abonnementsprijs verzorgen wij de was van de klanten  en houden we hiermee hun persoonsgebonden kleren, beddengoed e.d. tiptop in orde. 

Aan de hand van ons Was-Beheer-Programma (WBP) maken wij inzichtelijk en houden wij overzicht op wat er precies met de was gebeurt. Hiermee willen wij graag dat onze klanten volledig ontzorgd worden voor wat betreft de was. Tevens kan men er volledig op vertrouwen dat wat er aan vuil ingeleverd wordt ook weer schoon terugkomt. De klant heeft er geen omkijken meer naar. Hiermee bieden wij een oplossing op maat aan de hand van ons full-service concept.

Het is eventueel ook mogelijk om gebruik te maken van onze strijkservice.          Dit valt echter buiten het Wmo wasservice abonnement.

was en strijk

Confectie- en Naaiatelier

Wij zijn specialist op het gebied van het ontwerpen van kokschorten en kokmutsen voor de horeca, maar voeren daarnaast een flink palet aan diverse confectie-werkzaamheden uit.

Wij hebben een goed uitgerust atelier voor confectie. Hier werken wij met professionele apparatuur en met mensen die weten hoe ze daarmee om moeten gaan om in al uw confectiewensen te voorzien. We beschikken over diverse snij- en naaimachines voor verschillende stoffen, waaronder 2- en 4 naaldsmachines en lockmachines.

confectie

Elektromontage

Veelzijdige montagehandelingen zijn minder geschikt om door machines uit te laten voeren. Gelukkig kunt u dergelijk montagewerk aan BWRI uitbesteden. Daarmee voorkomt u dat u onnodig veel moet investeren in nieuwe apparatuur. 

BWRI heeft jarenlange ervaring met uiteenlopende montages en assemblages voor verschillende opdrachtgevers. Ons gemotiveerde personeel is snel inzetbaar en met behulp van allround machines wordt uw werk vlot en accuraat uitgevoerd. 

Ontwikkeling, productie, montage, testen en verpakken vindt plaats onder één dak bij AP in Kolham waar BWRI beschikt over een ruime en goed geoutilleerde montageafdeling. Hier worden onderdelen en halffabricaten tot complete eindproducten gemonteerd. BWRI monteert armaturen en assembleert kabelbomen.

electro

Graveren en stickers

BWRI is uw professionele partner voor goed en goedkoop graveren en stickers. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in het graveren van maritieme identificatieplaatjes en het printen van groot formaat stickers. 

Maatschappelijk verantwoorde ondernemers graveren bij BWRI, de sociale werkplaats van de Gemeente Midden-Groningen.

Graveren

Graveren is teksten of afbeeldingen met een frees in metalen of kunststof  voorwerpen frezen. De gravure ligt dus verdiept in het materiaal. Ons machinepark is modern en bestaat uit verschillende soorten machines waardoor wij ook groot formaat platen kunnen graveren of frezen.

Wij graveren op typeplaatjes voor machines, aanduidingen op schakelkasten en aanduidingen voor de scheepsbouw.

Stickers

Wij maken stickers op een hoogwaardige full-colorprinter en wij kunnen alle soorten en kleuren stickers voor u produceren in kleine aantallen alsook in grotere oplages.

graveren

Post NL

PostNL heeft een distributiecentrum geopend op bedrijvenpark Rengers in Kolham. PostNL besteedt op depot Kolham een gedeelte van de sortering uit aan BWRI uit Sappemeer. BWRI detacheert mensen uit de sociale werkvoorziening en (langdurig) werkzoekenden.

Belangrijk onderdeel van de sortering is het opvoerproces. Onder toezicht van een aantal teamleiders verzorgen zij een aantal taken. Vanaf de rolcontainers plaatsen zij de pakketten op de juiste wijze (met de barcode aan de bovenkant) op de sorteerband. 

Tevens zullen ze zich actief bezighouden met het laden en lossen van transport. Ook krijgen ze de taak als zogenaamde “runner”. Een “runner” haalt foutlopers op bij de chauffeur en zorgt ervoor dat deze bij de planbalie terecht komen.

`postnl

In- en ompakken

De afdeling in- en ompakken levert professionele service bij het in-, om- en verpakken van uw producten. BWRI is zeer flexibel in de inzet van zowel mensen als warehousing en transport. Hierdoor garandeert BWRI u korte reactie- en doorlooptijden bij de verwerking van kleine tot zeer grote opdrachten.

Voordelen

  • Vermindering van voorraadkosten en -risico’s.

  • Vermindering van uw personeels-, opslag- en transportkosten.

  • Verkorting van levertijden.

  • Vergroting van uw flexibiliteit.

De circa 20 medewerkers werken niet alleen in de vestiging van BWRI in Sappemeer maar ook op diverse locaties in Hoogezand. Zij opereren daar naast het bedrijf van de opdrachtgever als aparte afdeling voor het routinematig en vakkundig in- of ompakken van producten.

in en ompakken

Kringloopwinkel, woningontruiming en seniorenverhuizing

De BWRI kringloopwinkel zamelt bruikbare goederen in. Er is een inbrengpunt, maar we halen spullen ook bij de klant op. Alles wat nog bruikbaar is, van theelepeltjes, glaswerk en curiosa tot en met televisies en meubels wordt gesorteerd en eventueel gerepareerd. Daarna prijzen we de artikelen en verkopen we ze in onze winkels. Op deze manier recyclen wij ongeveer 75% van de afgedankte goederen en kunnen onze klanten voor een leuke prijs goede en unieke spullen kopen.

Woningontruiming en Seniorenverhuizing

Wilt u een woning geheel of gedeeltelijk laten ontruimen in verband met overlijden of verhuizing? Dat kan tegen een aantrekkelijk tarief. Ons gespecialiseerde team werkt discreet, vakkundig en zorgvuldig. Bespaar op uw verhuis- en ontruimingskosten en gun uw spullen een tweede ronde. 

Bel ons vrijblijvend voor een offerte via telefoon 0598 - 39 13 93.

BWRI Inbrengmagazijn

Het BWRI inbrengmagazijn is gevestigd aan de Noorderstraat 322 A (naast het oude historische scheepswerf) te Sappemeer.

Geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00-16.30 uur.  Telefoon: 0598 - 39 13 93.

kringloop

Groenvoorziening

In de groenvoorziening van het werkbedrijf, die ook wel gewoon Groen genoemd wordt, werken we voor diverse opdrachtgevers in de regio. Variërend van kleine tot grote bedrijven tot gemeentelijk groen, maar ook voor overheidsinstellingen en stichtingen.

Een kleine greep uit ons aanbod: tuinontwerp en -advies, interieurbeplanting, tuinaanleg, tuinonderhoud, renovaties van tuinen, vakbekwaam personeel (op basis van contracten en/of op regiebasis).

U kunt van ons verwachten dat wij kwaliteit leveren naar uw eigen wensen en tegen een van tevoren vastgesteld tarief. 

groen