Samenwerkingspartners van BWRI

Gemeente Midden-Groningen

BWRI: Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen is uitvoerder van de Participatiewet voor de gemeente Midden-Groningen.
 

Werk in Zicht

Werk in Zicht is hét aan spreekpunt voor werkgevers en onderwijspartijen. Wij streven naar een inclusieve arbeidsmarkt.

ErvaarWerk

ErvaarWerk en BWRI zijn een unieke samenwerking aangegaan. BWRI locatie Molenraai in Sappemeer is opengesteld voor arbeidsmatige dagbesteding. ErvaarWerk zal de begeleiding bij deze activiteiten verzorgen. Deze samenwerking biedt de mogelijkheid voor arbeidsparticipatie voor mensen met een dagbestedingsindicatie binnen de beschutte structuur van het werkbedrijf.

Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst

Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst.

AP (Achievin Perfection)

AP (Achieving Perfection)

AP is sinds jaar en dag specialist in elektrotechniek en is een verbindende factor op plekken waar infrastructuren kritisch zijn. AP levert besturingspanelen, energie verdeelsystemen en diensten voor onder meer datacenters, OEM, gezondheidszorg en de maakindustrie. Waar we voorheen vooral het bedrijf ‘met de handjes’ waren, voegen we met onze 80 enthousiaste en betrokken medewerkers steeds meer kennis en innovaties toe. Het gaat om ontwikkelingen die de positie van onze klanten versterken. Vanuit samenwerken in de keten en kennis op het gebied van elektrotechniek, kwaliteit, procesoptimalisatie en lean denken & doen, krijgen onze klanten méér waarde geleverd. Die kennis helpt ons om totaaloplossingen te kunnen bieden.

De samenwerking met AP stamt al uit 2004. Het succes achter deze samenwerking zit hem in de nabijheid en de prestatie van BWRI voor AP. Achieving Perfection!

 

SCA Hoogezand

Met ingang van 15 juni 2017 is SCA Hygiene een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf en is de naam veranderd in Essity AB. Wat nu volgt is een overgangsperiode en totdat alle bestaande entiteiten zijn hernoemd naar Essity, zullen we voorlopig verder werken onder de naam SCA.

SCA Hoogezand (hygiëne producten)
SCA is een internationaal hygiëne- en bosbedrijf, dat producten voor persoonlijke verzorging, tissue en bosproducten ontwikkelt en produceert. SCA producten worden verkocht in meer dan 100 landen. SCA heeft veel bekende merken, waaronder de wereldwijde merken TENA en Tork. SCA heeft wereldwijd ongeveer 44.000 medewerkers.

In 2008 is er een intensieve samenwerking gestart tussen BWRI en Iederz (TDM) om gezamenlijk aan de vraag van SCA te voldoen. Hiervoor is de constructie “werken op locatie” opgezet. Het betreft hier een locatie waar in totaal 100 medewerkers werkzaam zijn.
In 2012 is er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld voor de duur van 5 jaar. Dit zorgt voor continuïteit voor de groep medewerkers die werkzaam zijn in een beschutte omgeving.

 

MG/BWRI ondertekening

Het Maatschappelijk Activiteiten Centrum

Het Maatschappelijk Activiteiten Centrum (MAC) heeft tot doel op een laagdrempelige wijze, passende dienstverlening te bieden aan inwoners die ondersteuning wensen of nodig hebben om beter te functioneren of te participeren. Het MAC is gesetteld in Muntendam maar werkt voor de gehele gemeente.

Je kunt door je werkcoach aangemeld worden voor het MAC maar je kunt ook zo binnenlopen. In een gesprek onderzoeken we wat je leuk vindt. Dat kan vrijwilligerswerk zijn maar ook een activiteit in je woonplaats.
Het MAC wil graag je kwaliteiten versterken en je ondersteunen bij zelfredzaamheid en activering naar werk, vrijwilligerswerk of activiteit. Dit doen we samen met vele vrijwilligers.

Kijk op de website macmiddengroningen.nl voor meer informatie, hieronder een greep uit de activiteiten en diensten:

• De Vrijwilligerscentrale: voor vrijwilligerswerk vacatures (evt. met behulp van een mentor).
• Het Werkcafé: werkzoekenden helpen werkzoekenden met leuke informatieve bijeenkomsten.
• Het Dorpsinformatiepunt (DiP): voor hulp bij het schrijven van een (sollicitatie)brief, het aanvragen van een DiGiD of inschrijven bij werk.nl, het maken van een print of een kopietje of informatie over diverse zaken.
• Het Leespunt Muntendam: voor het lenen van boeken (gratis).
• De Ruilderij: een kledingruilwinkel “De Ruilderij”.
• Het Taalcafé: taalmiddag  voor nieuwkomers/vluchtelingen.
• Het Taalhuis: Nederlandse les voor laaggeletterden.
• Breigroep: gezellig breien of haken met een kopje thee of koffie.
• Naaiclub: de naaiclub naait voor materiaalkosten een rits in een broek of maakt een jurk korter.

MAC

• DigiPunt: hulp bij computer- of tabletgebruik en computercursus “Klik en tic”.
• Vrijwillige Hulpdiensten: “Gewoon Help’n” voor aanvragen óf het bieden van vrijwillige hulp bij klusjes in en om het huis, vervoer of computerhulp. Ook digitaal mogelijk via “WeHelpen” www.wehelpen.nl/midden-groningen.
• Humanitas: hulp bij financiële zaken aan inwoners van de dorpen van regio Menterwolde en wekelijks een spreekuur voor nieuwkomers.

MAC, Julianaplein 1, 9649 BX Muntendam tel. 0598-0729393 mac@midden-groningen.nl

Sight Landscaping

SIGHT Landscaping is een hoveniersbedrijf wat al geruime tijd in de regio Groningen actief is in aanleg en onderhoud van (bedrijfs)tuinen en terreinen. Wij bieden integrale dienstverlening aan gericht op de totale buitenruimte.

Er wordt sinds 2012 geopereerd onder de naam SIGHT Landscaping, in de periode daarvoor was SIGHT actief onder de naam De Punt Groenvoorziening.

De Punt kent een lokale historie van ruim 60 jaar, waarin reeds werd samengewerkt met TRIO, de rechtsvoorganger van BWRI.

Sinds 1 januari 2016 is SIGHT Landscaping formeel samenwerkingspartner van BWRI voor aanleg en onderhoud van (bedrijfs)tuinen en terreinen. BWRI detacheert 26 medewerkers, SIGHT zorgt voor de uitvoering van werkzaamheden en begeleiding van deze medewerkers.