Het succesverhaal van Rick: Praktijkleren in de praktijk

Bekijk onze inspirerende video over Praktijkleren. Praktijkleren is een leermethode die deuren opent naar nieuwe kansen en ontwikkelingen. Maak kennis met Rick, die dankzij Praktijkleren bij ESKA niet alleen zijn zelfvertrouwen heeft versterkt, maar ook een vaste aanstelling heeft gekregen en nu zelfs vervolgopleidingen volgt.

Praktijkverklaring 

Praktijkleren met een praktijkverklaring is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden die moeite hebben met het behalen van een diploma via het onderwijs op school. De praktijkverklaring is meer dan zomaar een document; het vertegenwoordigt een positieve leerervaring die het zelfvertrouwen vergroot. 

We zien vaak dat deelnemers na het behalen van hun praktijkverklaring enthousiast een vervolgstap zetten naar andere opleidingen, waardoor ze minder kwetsbaar worden op de arbeidsmarkt. Hoe werkt het? In deze video ontdek je hoe Praktijkleren werkt en waarom het zo effectief is. Het is niet alleen een waardevol leermiddel, maar het biedt ook een kans bij bedrijven met personeelstekorten. 

Bekijk hier de video  

Flexibele leermethode 

BWRI ondersteunt actief Praktijkleren binnen de gemeente Midden-Groningen voor iedereen die op dit moment niet de normale schoolroute kan volgen. Praktijkleren biedt een flexibele leermethode, waarbij mensen nieuwe vaardigheden kunnen leren en laten accepteren bij erkende leerbedrijven. Dit is mogelijk bij de BWRI zelf maar ook bij alle andere erkende leerbedrijven in de regio. 

Meer weten over of meer doen met Praktijkleren? Ga naar: www.werkinzicht.nl/praktijkleren 

Praktijkleren is onderdeel van Hart voor Midden-Groningen project 'Ontwikkelbedrijf'.