BWRI Werkbedrijf en Dr. Aletta Jacobscollege: Succesvolle Samenwerking voor Toekomstige Talenten

Jan Dijkhuis en Melinda Keur trakteerden de leerlingen van de deelschool Praktijkonderwijs van het Dr. Aletta Jacobscollege op een bijzondere presentatie. Jan Dijkhuis is onze Co├Ârdinator Opleiden en Ontwikkelen en Melinda Keur is jobcoach van het BWRI Werkbedrijf. De focus lag op het enthousiast maken van deze jonge talenten voor stageplekken bij het Werkbedrijf. Wat inspireerde hen en hoe verliep de presentatie?

Waarom deze presentatie?

Jan legt uit: 

"Met onze nieuwe koers als ontwikkelbedrijf willen we iedereen enthousiast maken om bij ons stage te lopen en te laten zien wat het Werkbedrijf te bieden heeft. We willen onze diverse trajecten en werksoorten delen en laten zien welke afdelingen we hebben."

Interactieve presentatie met een twist!

Melinda vertelt over de aanpak: 

"We kozen voor een interactieve presentatie met een Kahoot-quiz en attributen die onze collega's dagelijks gebruiken en produceren. De presentatie begon met de foto van het bord bij McDonald's, geplaatst door de groen-medewerkers van het Werkbedrijf toen ze daar het groen aanlegden. De vraag: waar staat dit bordje? bracht direct de interactie op gang. Zo kregen de leerlingen een levendig beeld van wat het Werkbedrijf doet en waar leerlingen stage kunnen lopen. Het enthousiasme was voelbaar!"

Reactie van de leerlingen

Melinda vervolgt: 

"De leerlingen waren super enthousiast, vooral omdat velen familie hebben die bij BWRI Werkbedrijf werkt. Dit zorgde voor betrokkenheid en trots. Ze zaten met gespitste oortjes te luisteren en deelden vol trots verhalen over hun familieleden."

Samenwerking tussen Dr. Aletta Jacobscollege en BWRI Werkbedrijf

Jan benadrukt de bestaande samenwerking: 

"We hebben altijd al stagiaires van het Dr. Aletta Jacobscollege gehad bij het Werkbedrijf. Nu willen we de samenwerking intensiveren, vooral om mensen met een beschutte indicatie soepeler naar ons te laten doorstromen, zodat ze niet tussen wal en schip vallen."

Vervolgstappen voor geïnteresseerde leerlingen

Melinda legt uit: 

"Leerlingen die bij ons stage willen lopen, worden gekoppeld aan de plek van hun keuze. Hierbij is een jobcoach betrokken voor de begeleiding. We hopen dat ze een goede basis krijgen voor een toekomstige betaalde baan of leuke opleiding, misschien wel bij ons!"

Een groot succes

Dus, de presentatie bij het Dr. Aletta Jacobscollege was een groot succes. Het laat de vruchtbare samenwerking zien tussen BWRI Werkbedrijf en het Dr. Aletta Jacobscollege. Een samenwerking om te bouwen aan een toekomst vol kansen voor deze enthousiaste, jonge talenten!