Tozo verlengd tot 1 oktober 2021

De regering besloot de Tijdelijke overbruggingsuitkering zelfstandige ondernemers (Tozo) te verlengen van 1 juli 2021 tot uiterlijk 1 oktober 2021.

De regering besloot de Tijdelijke overbruggingsuitkering zelfstandige ondernemers (Tozo) te verlengen van 1 juli 2021 tot uiterlijk 1 oktober 2021. Dit is de Tozo 5. Heeft u nu Tozo 4 dan loopt deze af op 1 juli 2021. Als u dat nog nodig heeft kunt u Tozo 5 vanaf 1 juli 2021 aanvragen. Op 1 juli vindt u meer informatie hierover op onze site onder kopje Inkomen en voorzieningen en daarop staat dan ook een verkort aanvraagformulier voor het verlengen van Tozo 4.

We mogen uw Tozo 4 niet automatisch verlengen. Verlenging kan alleen op een aanvraag van u. Om het makkelijker te maken kunt u gebruik maken van het verkort aanvraagformulier. Bewijsstukken die u al ingeleverd heeft hoeft u er niet weer bij te doen, tenzij er wat veranderd is.

De Tozo is voor zelfstandige ondernemers die door de coronacrisis geen of niet genoeg inkomen hebben om van te leven. Ook kan de Tozo helpen als u liquiditeitsproblemen heeft. In dat geval kunt u een geldlening vragen voor bedrijfskapitaal. Meer informatie hierover vindt u bij het onderwerp Tozo op de site. Vanaf 1 juli wordt de informatie over Tozo 4 vervangen door Tozo 5. Vanaf dat moment kunt u alleen Tozo 5 aanvragen dus geen Tozo 4 meer.