Activiteitenfonds (voormalig gemeente Hoogezand-Sappemeer)

Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een lager inkomen blijven meedoen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. Voor veel activiteiten krijgen mensen met een lager inkomen een gedeeltelijke vergoeding van de gemeente.

Wij hebben een vergoedingenfolder gemaakt. De folder kunt u downloaden door op onderstaande folder Activiteitenfonds (pdf) te klikken. Hierin kunt u lezen waarvoor u een vergoeding krijgt. Ook staan de voorwaarden er in. U heeft recht op een vergoeding als uw inkomen lager is dan het bedrag dat in het boekje staat.

Stimuleringsfonds (voormalig gemeente Slochteren)

Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een lager inkomen blijven meedoen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. Voor veel activiteiten krijgen mensen met een lager inkomen een gedeeltelijke vergoeding van de gemeente.

Krijgt u een bijstandsuitkering of heeft u korter dan twaalf maanden geleden geld gekregen van het activiteitenfonds? Dan hoeft u alleen maar aan te kruisen waarvoor u een vergoeding wilt. Is uw inkomen gewijzigd? Heeft u niet eerder aangevraagd? Of is dit langer dan twaalf maanden geleden? In dat geval moet u een extra vraag beantwoorden. Dit is de vraag naar het netto inkomen van u en uw eventuele partner.

Let op:  Woont u in de voormalige gemeente Slochteren, dan geldt voor u het Stimuleringsfonds.

De folder Stimuleringsfonds treft  u onderaan deze pagina aan.

Participatiefonds (voormalig gemeente Menterwolde)

Participatiefonds Menterwolde

Voor mensen uit de voormalige gemeente Menterwolde geldt dat zij voorlopig nog aanspraak kunnen maken op het Participatiefonds.

Bijgevoegd is het aanvraagformulier en een folder. Het aanvraagformulier kunt u printen, invullen en sturen naar BWRI, postbus 50, 9610 AB Sappemeer. Mailen mag natuurlijk ook naar inkomenenvoorzieningen@bwri.nl.

Inwoners van de voormalige gemeente Slochteren kunnen voorlopig nog een beroep doen op het Stimuleringsfonds en voor de inwoners van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer geldt dat zij voorlopig nog een beroep kunnen doen op het Activiteitenfonds. Via bereken uw recht kan digitaal aangevraagd worden.

Dit gaat in de loop van 2018 veranderen dan komt er één regeling waarop inwoners van de gemeente Midden-Groningen een beroep kunnen doen.

De folder en het aanvraagformulier Participatiefonds treft u onderaan de pagina aan.

Wat moet u doen met het aanvraagformulier?

Op het aanvraagformulier moet u:

√ Uw naam en burgerservice-nummer invullen.

√ Aankruisen waarvoor u een vergoeding wilt.

√ Een handtekening zetten.

Het aanvraagformulier (pdf) kunt u downloaden door hieronder op het formulier te klikken.

Als uw inkomen nog niet bij ons bekend is, moet u ook uw netto inkomen invullen. U doet het bewijsstuk er bij en stopt de aanvraag in onze brievenbus.

Per post versturen mag ook (BWRI, Postbus 50, 9610 AB Sappemeer). U kunt het formulier ook bij de balie van BWRI afd. Inkomen & Voorzieningen, Haydnlaan 2 te Hoogezand afgeven (een afspraak maken is niet nodig). Of mail uw aanvraag naar inkomenvoorzieningen@bwri.nl.