Jongerenroute

Bent u nog geen 27 en lukt het niet om aan het werk te komen? Hebt u  (nog)  geen recht op studiefinanciering?  Dan kunt u zich melden voor een uitkering. Nadat u zich hebt ingeschreven bij Werk.nl en een aanvraag hebt gedaan moet u zich telefonisch melden. Vanaf dat moment start de 4 weken zoektijd. Die zijn bedoeld om alles in het werk te stellen om uit de uitkering te blijven. Om de zoektijd goed te doorlopen biedt BWRI ondersteuning. U kunt naar het inloopspreekuur komen. Daar krijgt u alle informatie die nodig is om de zoektijd goed te gebruiken. Ook krijgt u van ons een logboek. Dit moet u bijhouden. Na het einde van de zoekperiode wordt gekeken of u voldoende inspanning hebt verricht om verder te gaan met de aanvraag.

Als u recht hebt op een uitkering is dat doorgaans totdat u terug kunt keren naar school met behulp van studiefinanciering of dat u over voldoende betaald werk kunt beschikken.

BWRI gaat u helpen bij het vinden van werk en of scholing. Het werkgeversteam is actief op de arbeidsmarkt om jongeren toe te leiden naar betaald werk. En tijdens het inloopspreekuur praten we met u over scholingsmogelijkheden, sollicitaties en er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Het inloopspreekuur is elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij BWRI aan de Molenraai 1 in Sappemeer. U kunt zich melden bij de receptie. Een afspraak maken is niet nodig.